Kurs i Tango Milonguero i Härnösand 17-18 oktober 2015

Den här hösten har jag dansat tango i 20 år och de 15 senaste åren har jag koncentrerat mig på den så kallade milonguerostilen som egentligen bara är den traditionella sociala tangon som den dansas i centrala Buenos Aires där det är trångt på dansgolven och man dansar för sitt eget nöjes skull och inte för uppvisning. Så helgen 17-18 oktober blir det en intensivkurs i Tango Milonguero i Härnösand. Välkomna!

Jan-Olof Norell


Plats: aquí, Artillerigatan Härnösand
Förkunskaper: Du bör minst ha gått en nybörjarkurs
Förutsättningar: Vi kommer att ha lika många förare som följare på kursen och vi kommer att byta danspartner ofta.
Program: Sex enochenhalvtimmes lektioner, tre på lördagen och tre på söndagen och en milonga i Buenos Airesstil på lördagskvällen.
Kostnad: 50 kr per lektion (6 st) och milonga. Om du bokar alla lektioner och milongan 300 kr för hela paketet.
Anmälan: Anmäl dig (helst parvis) till anders.oe.palm@outlook.com senast söndag 11 oktober. Ange vilken dansroll och vilken/vilka kurser/milonga du/ni vill gå..
Betala: Avgiften sätts in på plusgiro 450724-0.

Lördag 11-12:30: Milongueroteknik WS1 Grund Tango. ”Tänk inte tango” – att gå, stå och omfamna som i vanliga livet.
Mål med lektionen:
 Att med säkerhet kunna gå runt dansgolvet, naturligt och obehindrat, att kunna stanna och dansa på stället, att kunna växla mellan grundtempo och dubbeltempo. Att kunna dansa i en nära omfamning som känns skön och som inte låser partnern.

Lördag 14-15:30 Milongueroteknik WS2 ”Tangorepertoar för litet utrymme”.
Mål med lektionen:
 Att automatisera ett dansmönster i tango där föraren aldrig förflyttar sig bakåt (utom då föraren går lite bakåt in mot dansgolvets mitt) och med hjälp av tre turer fyller ut det lilla utrymmet framför sig på dansgolvet.

Lördag 16-17:30 Milongueroteknik WS3 ”Att dansa på en milongueromilonga” -
Mål med lektionen:
 Att kunna bjuda upp med ”blick och nick” och att börja dansen och att avsluta den på ett trevligt sätt och att navigera och skapa flyt i dansen på ett trångt dansgolv genom att behärska en begränsad repertoar av sekvenser för trånga dansgolv (det vill säga de turer vi lärt oss på lektion 1 och 2).

Lördag 20-01 Milongueromilonga à la Buenos Aires
Mål med milongan:
 Att deltagarna får uppleva en förhöjd feststämning med hänsynsfull och vänlig atmosfär på och runt dansgolvet och ett dansflyt på liten yta (det stora dansgolvet på Aqui kommer att begränsas med hjälp av bordsplaceringen) där alla dansar tillsammans. Målet är dessutom att deltagarna upplever att tangokoderna inte är ett regelkrångel utan bidrar till att förhöja dansupplevelsen.

Söndag 11-12:30 WS4 ”Milongaturer för ett trångt dansgolv”.  Mål med lektionen: Att få ett dansflyt i milonga med hjälp av tre stegsekvenser som fungerar när man har lite utrymme på dansgolvet utan att använda dubbeltempo.

Söndag 14-15:30 WS5 Vals – ”Högersväng och vänstersväng i tät omfamning”
Mål med lektionen:
 Att få ett dansflyt med valskaraktär med hjälp av tre stegsekvenser som kan utföras på litet utrymme och i tät omfamning.

Söndag 16-17:30 WS6 ”Att dansa till d´ Arienzo och Caló”
Mål med lektionen:
 Att lära sig variera sin dans utifrån musikens karaktär (takt, rytm och melodi) med hjälp av samma begränsade repertoar av steg för tät omfamning och litet utrymme.

Kompletterande info för den som vill veta mer