Tania Naranjo och Minna Weurlander är en duo med spel i världsklass, på piano och accordion, virtuost och passionerat. Möt två stjärnor i ett gränsöverskridande möte mellan Chile och Finland. Deras gemensamma kärlek till Tango Nuevo förde dem samman. Duon är känd för intensitet och samspel, så att deras musik berör på djupet. Deras album Entwined har hyllats av media överallt och duon har numera hela världen som arbetsfält. Den sammansvetsade duon manar fram den klassiska tangospänningen och använder i sin Piazzollainspiration häftiga kast mellan det vemodiga och det kraftfulla. Med deras egen musik och unikt spelsätt levererar de en oförglömlig konsertupplevelse.
Tania Naranjo, piano & komposition

Minna Weurlander, accordeon & kompositionTania Naranjo och Minna Weurlanders vägar korsades via deras gemensamma kärlek till Tango Nuevo. Det var förstås mer än det geografiska avståndet som skilde Minnas uppväxt i Finland från Tanias uppväxt i Chile. Trots det ligger deras temperament och mentalitet mycket nära varandra.
"Entwined" är duons första album och består mestadels av egna kompositioner.

Duo Naranjo-Weurlander är en överskridande duo i dubbel bemärkelse. Trots att deras musik kommer från två olika kulturer finns det mer som förenar än som skiljer dem åt. Intensiteten, kraften, vemodet och det expressiva uttrycket är måhända ett gemensamt drag i de bådas musik. De har förmågan att växla från duo -spel till att fungera som en organism med en till synes
gemensam tanke och riktning. Genom ett stort antal konserter tillsammans känner de varandras intuitioner så väl att de bara kan låta musiken flöda.

Duo Naranjo Weurlanders musik har spelats ett flertal gånger i Sveriges Radio P2 Live. Duon som kommer att framträda under ISPA congress i Malmö (International Society for the Performing Arts) är i år speciellt inbjuden att gästspela i Kanada och Chile. Under 2016 kommer duon bl.a. att turnera i Holland och Belgien.

Tania Naranjo växte upp i Santiago i Chile. Hon kom tidigt i kontakt med, och utvecklade en stark passion för, det klassiska pianot och den chilenska folkmusiken. Tania är nu en etablerad pianist och sångerska bosatt i Sverige och har framfört sin egen musik världen över vid solokonserter, med symfoniorkestrar och med sina egna konstellationer.
I Tanias kompositioner och i hennes uttryck finns utrymme för drivande, svängig rytmik, nyskapande och improvisation vilket bland annat kan höras på hennes soloalbum "La industria del miedo". Hennes musik är inspirerad av jazz, argentinsk tango,1900-talets moderna kompositörer, urban chilensk musik och även av den andinska folkmusiken.

Minna Weurlander är född och uppväxt i Finland. Musiken förde henne till Sverige där hon sedan länge är verksam som konsert-accordeonist och kompositör. I denna egenskap har hon samarbetat med allt från symfoniorkestrar till moderna, experimentella dans- och teaterföreställningar samt filmproduktioner. Minna experimenterar gärna med accordeonets klanger, dess percussiva kvaliteter och massiva ljud. Hennes musik och spelsätt har influerats starkt av den ryska accordeon-traditionen och förstås även av den argentinska tangon. Tidigare har Minna bland annat givit ut två soloskivor "Usva" och "Señora del Destino".(Underlaget från Gävle Konserthus 19 november)


https://www.youtube.com/watch?v=417j35QtsZI

 Vi i Tango Nuestro har fått en förmånlig möjlighet till en kväll med lucka i deras turneplan. I samarbete med Musik Västernorrland inbjuder vi till *Konsert med Duo Naranjo-Weurlander på aquí fredag 16 oktober klockan 19:oo*
Konserten blir inledning till vår tredje tangohelg under terminen. Jan-Olov kommer sedan under lördag och söndag bredda våra tangokunskaper med lektioner och lördagsmilonga, allt i milonguerostil. J-O är just hemkommen från Buenos Aires, där han på bästa sätt har förberett undervisningen. se beskrivning

Fredag 16 oktober 2015 Tid: 19.00
Tangopalatset aquí, Artillerigatan 3
Biljettpris: 100 kr inkl fika. Studerande 50 kr. Förköp av biljetter på Härnösands turistbyrå eller vid entrén.
Konsertens längd: ca 1 timme 40 minuter inkl paus