Välkommen till Festivalito aquí 4-7 april 2019
för första gången i Sverige

Jay Abling & Rachel Moon

Jay Abling & Rachel Moon

Jay & Rachel

Jay Abling har undervisat i tango i 18 år, varav nästan hälften som resande tangolärare över hela USA. Han har studerat för några av de mest kända tangolärarna och har undervisat vid flera stora tangofestivaler i USA. Jays elever kommenterar ofta hans förmåga att förenkla komplexa rörelser och förmedla insikter i dansen som hjälpt dem att lyfta sin dans till en högre nivå. Rachel Moon har varit en engagerad social dansare i över 20 år. År 2015 tillbringade hon 6 månader med tangostudier i Buenos Aires och började år 2016 att samarbeta med Jay. Arbetet med Jay har berikat Rachels tekniska kunskaper i tango, vilket utgör ett utmärkt komplement till hennes intuitiva inställning till dans. Rachel strävar efter att uppmärksamma varje elevs instinktiva kroppsrörelse och hjälpa dem att utveckla en teknik som känns bra och funktionell för dem på dansgolvet. Sammantaget strävar deras undervisning till en förståelse för dansen med sinnet så väl som med kroppen. Jays förmåga att diagnostisera vad som tekniskt behöver förbättras och Rachels naturliga känsla för rörelse gör det möjligt för eleven att utveckla dessa färdigheter och känslan för att bli en duktig dansare. De bor och undervisar i Annapolis / DC-området. Besök gärna deras hemsida: http://www.annapolistango.com/ för att läsa mer om deras verksamhet.

Program  OBS! Ändringar kan förekomma i programmet.

 • Lärarna
 • Workshops
 • Lektioner
 • Milonga

 • Mat och fika
 • Schema
 • Priser
 • Anmälan

 • Tangoskor
 • Fotmassage
 • Boende
 • DJ:s

"Musik och DJ Workshop" NYHET!
Musiken, DJ och du!
En Milongas succé beror på dynamiken och samspelet mellan DJ och dansare. Lär dig hur en DJ’s hantverk formar din danskväll och hur du använder den här kunskapen till din fördel. Denna workshop hjälper dig att förstå hur en bra DJ gör val för att hantera Milongans energi, baserat på hens förståelse av tangomusiken. Även om du inte är intresserad av DJ-ing, kommer kunskapen du får att hjälpa dig skapa en bättre Milonga-upplevelse för dig själv och andra.
 
Dans Workshops
Vi har ingen nivåindelning. Lärarna är vana att anpassa undervisningen och möta deltagarna på den nivå de befinner sig.
Workshop 0: Empowered Pivots
Pivoter är en av grunderna för många avancerade figurer. Med tillräcklig energi i våra pivoter kan vi ta oss till en högre nivå av möjligheter. Denna workshop visar hur du skapar kraftfulla, balanserade pivoter och hur man tillämpar dem på olika element i dansen.
 
Workshop 1: Fördjupade möjligheter till frasering och pausering
Upptäck dolda fraseringsmönster som finns inbäddade i tangomusiken och lär dig hur du använder olika slags pauser för att lägga till dynamik till även de mest grundläggande rörelserna.
 
Workshop 2: Teknik för musikaliska Giros
Lyckade giros är beroende av att både förare och följare förstår vad de är och inte är ansvariga för, vilket ger en större frihet i båda rollerna. Denna workshop kommer att lära dig hur du kan skapa musikaliska, dynamiska och kraftfulla giron som öppnar otaliga möjligheter i din dans.
 
Workshop 3: Den holistiska omfamningen
Upplev ett annat tillvägagångssätt för att skapa en samverkande omfamning som involverar hela kroppen. Målet med denna lektion är att förbättra timing och samstämmighet i varje steg genom att fokusera på de nyckelkomponenter som utgör omfamningen.

<<<<<

Lektioner
Semi-Privatlektioner
Semiprivata lektioner liknar en vanlig workshop men med mycket mer personligt stöd från lärarna. Man får tid att fokusera på gruppens mål och dynamik. Undervisningen är mer individanpassad. Lärarna kan föreslå tema att arbeta med eller så kan gruppen själva bestämma innehållet. Lektionerna riktar sig till en mindre grupp, 4-6 deltagare. 8 deltagare endast fredag då vi kan hålla till i salongen. Bokas i anmälningssystemet och betalas efter antagning. Bäst är om man anmäler sig tillsammans med andra par och kanske enas om något tema. Men man kan också anmäla sig själv eller i par och hoppas på att fler gör likadant.
Läs om Semiprivat på lärarnas hemsida.

Privatlektioner
Här ger lärarna en individanpassad och personlig undervisning som fokuserar på teknik och material efter önskemål.
Under fredag-söndag finns möjlighet till privatlektioner med båda lärarna samtidigt. Par eller singel. Bokas men betalas i Euro direkt till lärarna. Tiderna är samma som Semi-Privat och blir bokad eftersom anmälan kommer in. Först till kvarn! Med andra ord är en privatlektion bokad före Semi-Privat så är det privatlektionen som gäller.

Samtliga workshops, semi-privatlektioner och privatlektioner bokas via anmälningssystemet.

<<<<<

Milonga
Milongor kan bokas vid anmälan men kan även lösas vid entrén om plats medges. - Vi har ett begränsat insläpp.

Torsdag 19:30 – 21:30 - Inledningsmilonga
DJ: Rolpho

Fredag 21:00 - 01:00 - Välkomstmilonga.
DJ: Jay Abling

Lördag 13:00 - 17:00 - Dagmilonga
DJ: Omar Saab

Lördag 21:00 - 02:00 - Festmilonga
Under kvällen får vi njuta av Jay och Rachels dansshow.
DJ: Jessica Carleson

Söndag 13:00 - 17:00 - Dagmilonga
DJ: Omar Saab

<<<<<

Mat och fika
Måltider som inte ingår i entrén bokas i anmälningssystemet.
Uppge vid anmälan önskemål om specialkost!

Torsdag
Enkelt fika ingår i milongaentrén.
 
Fredag
Kaffe, thé, smörgås och en hel del annat gott ingår i milongaentrén.

Lunch lördag
Soob (kurdisk soppa) bröd, ost samt kaffe/thé. Bokas.

Lördag  Festbuffé inspirerad från mellanöstern.
Bokas.
Kaffe och kaka kompletterar.
Egen dryck får medtagas.

Lunch söndag
Paj med sallad samt kaffe/thé. Bokas.

Under dagmilongor serveras kaffe/thé.

<<<<<

<<<<<

Priser
Enstaka Milongas säljs även vid dörren om plats medges. OBS! Begränsat insläpp.

* För medlemmar i Tango Nuestro gäller årskort eller klippkort.

<<<<<

Anmälan och information
Sista anmälningsdag är söndag 31 mars 24:00.
WS 1-3 ges för jämna par. Singelanmälan bekräftas efterhand som danspar bildas.
En anmälningsbekräftelse kommer med mail.
Bekräftelsmail innehåller alla uppgifter beträffande deltagande, pris och betalning. Betalning senast 14 dagar efter bekräftelse dock senast 3 april.
ANMÄL HÄR!
Frågor
Mail:                  TangoDJOmar@gmail.com
Telefon:            073 - 344 22 23 - Omar Saab
<<<<<Tangoskor
Karin Hjärtstam finns på plats med försäljning av tangoskor. Hon handlar även med second hand. Ta med begagnade skor och andra tangorelaterade prylar och Karin ordnar med försäljning.


Fotmassage
Den som blivit trött i fötterna kan få fotmassage av Karin 20 min för 80 Kr.
<<<<<

Jessica Carleson

Jessica Carleson

När ni dansar blir jag lycklig.
Jag har varit tango-dj sedan 2015. Jag väljer musik som har energi, driv och värme, är medryckande och sprudlar av dansglädje.
Jag började dansa 2012, åkte till Buenos Aires för tangons skull 2013 och har återvänt ett antal gånger. Det lade grunden för mitt spelande. Jag är mycket flitig dj i Stockholm och har även gjort spelningar i Gävle, Linköping, Kolmården, Tyskland, Danmark och Holland.

Rolpho

Rolpho

DJ Rolpho är en av Tango Nuestros trogna DJ:s som oftast spelar på våra egna praktikor & milongor. Han gillar det mesta inom tangomusiken och blandar gärna klassiskt, alternativt och nuevo musik när han spelar.

Jay Abling

Jay Abling

Som tango-DJ är Jay nationellt efterfrågad för sin förmåga att skapa en bra stämning. Hans DJ-ing kännetecknas av ett magiskt flöde, kryddat med de bästa dansbara tandorna vilka inspirerar dansare hela kvällen. Han har DJ-at på stora festivaler och i städer över hela Nordamerika.

Omar Saab

Omar Saab

Omar förälskade sig i tango 2010 och har sedan dess lyssnat på och samlat tangomusik. Hans kärlek och passion för musiken visar sig i hans val av låtar för varje tanda. Hans stil är rotad i den traditionella guldåldern av tango, men han är öppen för att spela nästan allt som passar stämningen. Som DJ ser han alltid till att spela vacker dansbar musik som är välbalanserad i rytm och melodi och mycket i linje med den nuvarande atmosfären. Under de senaste åren har han varit DJ i Beirut, Washington DC och i Sverige.

<<<<<