Festivalito aquí 4 till 7 april 2024 med Eşref Tekinalp & Vanessa Gauch 

  • 5 Milongor
  • 4 Workshops (endast kö-platser kvar på workshop 2, 3 och 4)
  • Workshop i följarteknik
  • Privatlektioner
  • Semi-Privata lektioner
  • Festivalpaketet innehåller alla milongor, måltider och fika. Pris 1000 kr.
    ANMÄL DIG HÄR!
    INFORMATION IN ENGLISH HERE

Eşref Tekinalp & Vanessa Gauch som tangolärare:

Eşref Tekinalp och Vanessa Gauch har kommit att bli inflytelserika personer i den turkiska tangons pulserande historia. Som respekterade och accepterade centrala individer inom den turkiska tangogemenskapen, har deras partnerskap snabbt blivit en inspirationskälla för många.

Dansen av Eşref och Vanessa blandar sömlöst elegansen i traditionell tango med en innovativ musikalisk förståelse som återspeglar den nya eran. Deras gemensamma perspektiv på tango upptäcktes efter att båda hade arbetat separat med några av de mest inflytelserika instruktörerna i tangovärlden, vilket i slutändan ledde till ett kraftfullt samarbete som överskrider kulturella och konstnärliga gränser.

Som lärare prioriterar Eşref och Vanessa att skapa en bekväm miljö för sina elever att utforska och förbättra sin individuella essens samtidigt som de förenklar tangons krångligheter. Deras engagemang för att vårda och vägleda blivande dansare är uppenbart i deras unika inställning till undervisning, eftersom de förmedlar ovärderlig kunskap och visdom till sina elever.

Eşrefs centrala roll som medgrundare av Turkiets största tangoskola, "istanbulTANGO", och som medarrangör av den internationella tangofestivalen, "tanGO TO istanbul" och tangotoistanbul CUP exemplifierar hans djupa engagemang för att främja tango i Turkiet. Dessutom understryker hans långvariga position som nationell jury för argentinsk tango i Turkiet hans inflytelserika närvaro inom tangogemenskapen.

Omvänt ger Vanessas mångsidiga bakgrund inom dans, inklusive klassisk balett, sällskapsdanser, jazz, swing, salsa och tango, tillsammans med hennes vetenskapliga bakgrund inom biologi, henne ett unikt och analytiskt förhållningssätt till dans. Denna distinkta blandning av erfarenheter främjar ett element av nyfikenhet och öppnar upp nya möjligheter inom deras dans, vilket resulterar i föreställningar som är rika på överraskningar och djup.

Eşref Tekinalp och Vanessa Gauchs partnerskap representerar inte bara en harmonisk förening av konstnärliga uttryck utan fungerar också som ett bevis på den transformativa kraften i passion, engagemang och en gemensam vision. Tillsammans fortsätter de att påverka och forma det turkiska tangolandskapet och lämnar ett outplånligt avtryck på konstformen samtidigt som de inspirerar sin omgivning att omfamna dansens gränslösa potential.

Workshops

Workshop 1 (Alla nivåer) Sammanhang & kommunikation

Samspel & kommunikation Hur sammanhangens- och kommunikationssystem påverkar hur vi rör oss och vår dansstil (Milonguero, Salon).


Workshop 2 (Nivå: Medel) Cortados
Alla sorter cortados och hur man använder deras flow.

Workshop 3 (Alla nivåer) Milonga — Från lisa till traspie
Från enkel till dubbeltempo. Lek med rytmer och de viktigaste turerna i dubbeltempo.

Workshop 4 (Nivå: medel) Förändring av rytm och dynamik i valsen
Musikalitet & synkoperingar. Hur man använder rytmmusikalitet och synkoperingar under alla förhållanden.

Extra

Följareteknik - Orädd balans (Alla nivåer)
Allting du behöver veta för att ha stark balans: tekniska punkter och övningar för att förbättra stabilitet och golvansluning.

Festivalens DJ:s

Gabriel Bakke

Gillar Golden Age

Gabriel gillar Golden Age tango, med en speciell tillgivenhet för de fyra stora. Han vill att varje tanda han spelar ska ha fyra bra låtar, och han försöker hålla en viss harmoni eller idé i varje tanda. Han har DJ:at på festivaler och tangomaraton i Norge, Sverige, Polen, Litauen och Lettland.

Esref

Väver en perfekt mix

Med hjälp av ett rikt urval av tango från guldåldern väver Eşref skickligt ihop den perfekta blandningen av klassiska och samtida tangoorkestrar, vilket säkerställer att varje ögonblick på dansgolvet blir en oförglömlig upplevelse. Från de ikoniska ljuden från 1930-talet till dagens livfulla kompositioner, Eşrefs passion för tangomusik är tydlig i varje takt.

Hans engagemang för att bevara tangons essens och hans orubbliga engagemang för att skapa en atmosfär som transporterar dansare till en annan värld är det som skiljer Eşref åt. Med en självsäker och kompromisslös stil vägrar han att nöja sig med något mindre än perfektion, och levererar bara de finaste tandorna som tänder tangoandan hos alla som har förmånen att dansa till hans musik.
Omar Saab

Med passion för tangomusik

Omars kärlek och passion för musiken visar sig i hans val av låtar för varje tanda. Hans stil är rotad i den traditionella guldåldern av tango, men han är öppen för att spela nästan allt som passar stämningen. Som DJ ser han alltid till att spela vacker dansbar musik som är välbalanserad i rytm och melodi och mycket i linje med den nuvarande atmosfären. Han har varit DJ i USA, Libanon, Grekland, Norge, Danmark, och på många ställen i Sverige.

Rolpho

Gillar det mesta inom tangomusik

DJ Rolpho är en av Tango Nuestros trogna DJ:s som oftast spelar på våra egna praktikor & milongor. Han gillar det mesta inom tangomusiken och blandar gärna klassiskt, alternativt och nuevo musik när han spelar.

Lektioner

Semi-Privat lektion 1 

Enrosques (Nivå: Avancerad)
Enrosque för både förare och följare: Förberedelser och åtgärder.

Semi-Privat lektion 2

Bakåtsacadas (Nivå: Avancerad)
Komplexa bakåt-sacada kombinationer för båda.


Övriga semi-privata och/eller privata lektioners innehåll beror på den/de som bokar.
Pris privata:  € 60 eller €100 med båda lärarna. Samtliga workshops, semi-privatlektioner och privatlektioner bokas via anmälningssystemet.

Milonga

Festivalpaketet innefattar samtliga milongor (fredag - söndag), måltider och fika.
Milongor kan bokas vid anmälan men kan även lösas vid entrén om plats medges. OBS! Max 80 personer.

Torsdag 19.30 - 21.30 - Milonga
DJ: Rolpho
Fredag 21.00 - 01.00 - Välkomstmilonga.
DJ: Esref 
Lördag 13.00 - 17.00 - Dagmilonga
DJ: Omar 
Lördag 21.00 - 02.00 - Festmilonga
DJ: Gabriel
Söndag 13.00 - 17.00 - Dagmilonga
DJ: Omar 

Mat och fika

Sista anmälningsdag är torsdag 28 mars.
Festivalpaketet innefattar samtliga milongor (fredag - söndag), måltider och fika.
Måltider som inte ingår i entrén bokas i anmälningssystemet.
Uppge vid anmälan önskemål om specialkost!
Kaffe/thé ingår i milongaentrén 

Fredag
Kaffe, thé , smörgås och en enkel buffé ingår i milongaentrén.
Lunch lördag Bokas
Lördag  Festbuffé Bokas
Egen dryck får medtagas.
Lunch söndag Bokas


Anmälan och information

Sista anmälningsdag är den 28 mars.
WS 1 till 4 ges för jämna par. Singelanmälan bekräftas efterhand som danspar bildas.
En anmälningsbekräftelse kommer med mail.
Bekräftelsemail innehåller alla uppgifter beträffande deltagande, pris och betalning. Betalning senast 14 dagar efter bekräftelse dock senast 28 mars.

Frågor
Mail:                  TangoDJOmar@gmail.com
Telefon:            073 - 344 22 23 - Omar Saab


Lokal
Vårt omtalade Tangopalats heter "aquí" och ligger på:
Artillerigatan 3, Härnösand

Tangoskor och kläder
Barcelona Tango Showroom förgyller vår festival med tango fashion från Italien, Buenos Aires och Istanbul. Skor och kläder för tangueras och tangueros.
Om ni har något önskemål är ni välkomna att kontakta dem i förväg: www.bcntangoshowroom.com