Festivalito aquí 23 mars till 26 mars 2023 med Bryndís Halldórsdóttir och Hany Hadaya

  • 5 Milongor
  • 4 Workshops
  • Privatlektioner
  • Semi-Privata lektioner
  • Festivalpaketet innehåller alla milongor, måltider och fika. Pris 960 kr.
    OBS! Anmälan senast 17 mars. Länken till anmälan finns längre ner på sidan. Du kan även klicka här.

Lärarna
Så här beskriver Bryndís Halldórsdóttir och Hany Hadaya sina erfarenheter av tangoundervisning: "Vi lärde oss tango av några av de kända argentinska tangolärarna som Gustavo Naveirra och Giselle Anne, Chicho, Ruben och Sabrina Veliz, Sebastian Achaval och Roxanna Suarez och många fler. Detta gav oss en mycket stark bas för att bygga vår "egen" tango. Vi älskar att lära ut tango och dela med oss av våra bästa metoder till våra elever. Vi tycker om att se dem förbättras och hur njutningen av dansen ökar. För oss är det viktigt att båda delarna av paret är aktiva och trivs i sin roll. Vårt mål som lärare är att öka kvaliteten på våra elevers dans, genom att dyka djupare i detaljer, ge så tydlig undervisning som möjligt och presentera läromedel på ett strukturerat sätt. Personlig feedback och en positiv attityd är vårt motto, både i grupp och privatlektioner. I varje lektion är det viktigt för oss att ge varje par så mycket uppmärksamhet som eleverna behöver för att förbättra sig. För oss som professionella dansare är utbildning, vidareutbildning och föreställningar en viktig motivationsfaktor."

Bryndis

Jag är född och uppvuxen i Reykjavik, Island. Jag har undervisat i tango i över 20 år tillsammans med min sambo Hany. Vi var de första professionella tangoinstruktörerna på Island och tillsammans byggde vi den isländska tangoscenen. De senaste 12 åren har jag bott i Danmark och arbetat uteslutande med argentinsk tango, på M2tango Studio Copenhagen, samt rest till andra länder för att undervisa och uppträda. Min dansbakgrund är klassisk balett och modern dans. Dans har alltid varit en stor del av mitt liv och jag har dansat så länge jag kan minnas.

Hany

Jag är född och uppvuxen i Wien, Österrike, men i mitt vuxna liv har jag bott i Nederländerna, Island och Danmark. Jag har dansat och undervisat med min sambo och livskamrat Bryndis Halldorsdottir i över 20 år och har absolut ingen avsikt att sluta. Tango är en viktig del av mitt liv och jag upphör aldrig att utveckla mina dans- och undervisningsförmågor. Att stå framför en grupp ger mig mycket energi och gör att mina underhållande och pedagogiska färdigheter kan framträda till fullo. Jag försöker alltid blanda in lite skratt och roliga historier i det hela eftersom det lättar upp stämningen, då tango kan vara lite frustrerande ibland.. Förutom tangon har jag dansat klassisk balett i Nederländerna och på Island i 15 år, jag har även en utbildning i grafisk formgivning och har drivit min egen designerstudio sedan 2004.

Theo

Så här beskriver Theo sin DJ-upplevelse: "När jag DJ:ar gillar jag att anknyta till människorna på dansgolvet, jag försöker alltid gissa vilket som kan vara det bästa valet för att skapa en trevlig tanda och jag gör mina val alltid under spelningen, spår för spår (jag använder inte "fasta" tandas). Jag tänker ofta på det faktum att vissa par kan uppleva sin bästa tandan någonsin under min spelning och det är därför varje tanda bör konstrueras med en känsla, en tanke, en sorts unikhet som kan matcha det unika i dansen. Min erfarenhet gör att jag kan arbeta så här och jag kan inte föreställa mig något annat arbetssätt.

Musikurvalet är övervägande klassiskt och aldrig förutsägbart, spänner över hela tangons perioden och ibland gillar jag att överraska dansarna med att spela några sällsynta låtar. Målet är att alltid tillfredsställa dansarna: trevlig musik för dans, varm atmosfär att njuta av. Jag använder förlustfria filer, importerade från min samling av CD- och LP-skivor och jag arbetar med ljudkort och professionell programvara för att garantera en hög ljudkvalitet.”

Bryndis

Så här beskriver Bryndis sig som DJ: "Jag älskar att dansa till den klassiska tangomusiken från guldåldern och anser mig vara en klassisk DJ som spelar tandas och cortinas i den klassiska ordningen 2 tangos, 1 vals, 2 tangos och 1 milonga. Jag spelar mest den ursprungliga guldålderns tangomusik, men jag har också inspirerats av några av de nya Tangoorkestrarna som spelar klassisk tangomusik med ett nytt sound. Jag har studerat tangomusik en hel del och blev inspirerad av några av mina favorit-DJ:s när jag reste till Tango-evenemang, samt när jag deltagit i workshops för DJ:s. Rollen är mycket viktig i en milonga. Det är DJ som inspirerar människorna på dansgolvet och ansvarar för att behålla energin och dansglädjen. När jag DJ:ar följer jag hela tiden energin och stämningen på dansgolvet och anpassar musikvalet efter dansarna."

Omar

Omar förälskade sig i tango 2010 och har sedan dess lyssnat på och samlat tangomusik. Hans kärlek och passion för musiken visar sig i hans val av låtar för varje tanda. Hans stil är rotad i den traditionella guldåldern av tango, men han är öppen för att spela nästan allt som passar stämningen. Som DJ ser han alltid till att spela vacker dansbar musik som är välbalanserad i rytm och melodi och mycket i linje med den nuvarande atmosfären. Under de senaste åren har han varit DJ i Beirut, Washington DC, Norge och Sverige.

Rolpho

DJ Rolpho är en av Tango Nuestros trogna DJ:s som oftast spelar på våra egna praktikor & milongor. Han gillar det mesta inom tangomusiken och blandar gärna klassiskt, alternativt och nuevo musik när han spelar.

Workshops

Workshop 1 (Alla nivåer) Hitta flytet med din partner - "It takes two to tango"
I denna workshop fokuserar vi på att fördjupa förståelsen och essensen av den argentinska tangon, eller kontakten, kommunikationen och musikaliteten. Syftet med workshopen är att båda parterna i paret ska känna sig aktiva i sin roll. Vi kommer att arbeta med hur en bra omfamning och tolkning av musiken kan göra dansen till en större njutning för båda. I denna workshop kommer vi exemplifiera med övningar, tempovariationer och stegkombinationer, från enkla steg till mer komplexa.

Workshop 2 (Nivå: medel / avancerad) Ändring av riktning och utsmyckning med det fria benet
Riktningsförändringar i tango är mycket dynamisk och kan vara glatt överraskade för följaren. Det ger också följaren många möjligheter att leka med det fria benet. I denna workshop kommer vi att utforska och öva på några utsmyckningar och rörelser av följarnas fria ben, eftersom dessa rörelser är inspirerande för både paret och berikar deras dans.

Workshop 3 (Nivå: Medel) Milonga – En rytmisk resa
Att leka med rytmen med enkla steg är grundläggande när vi dansar Milonga. Vi kommer att ge dig några övningar och stegkombinationer med växling av dynamik och tempo. Vi kommer att arbeta med kommunikationen i paret, med fokus på omfamning, jordning och mjuka fötter.

Workshop 4 (Nivå: medel / avancerad) Förändring av rytm och dynamik i valsen
Valsen är full av olika lager och dynamik och det finns många olika variationer i vals rytmen. Målet med denna workshop är att lära dig olika kombinationer med förändringar av dynamik och rytm så att du kan uttrycka dig till musiken. Vi guidar dig noggrant genom dessa exempel med bra förklaringar och mycket övning.

Lektioner

Semi-Privat lektion 1 (Nivå: avancerad) Enrosque - Den eleganta utsmyckningen
Enrosque är en av de mest eleganta och spännande utsmyckningarna inom tango. För att kunna bemästra enrosken behöver du en förståelse samt öva på tekniken och lära dig hur du använder flexibiliteten i omfamningen. Vanligtvis gör ledaren enrosque medan följaren går runt föraren i ett giro. Följaren kan använda samma rörelser för att skapa utsmyckning i sin dans. Vi kommer att göra några övningar och arbeta med några exempel för följaren såväl som för föraren.

Semi-Privat lektion 2 (Nivå: medel / avancerad) Giro och Calesita
I denna workshop kommer du att fördjupa dina kunskaper om hur man gör snygga och smidiga svängar. Vi kommer att arbeta med hur du kan bli mer exakt och balanserad i din egen axel och hur båda delarna i paret vänder sig runt den gemensamma axeln. Vi kommer att fokusera på följare delen och arbeta med form och dynamik. Du kommer både att lära dig kombinationer när följaren går runt föraren och när föraren går runt följaren, Calesita.

Semi-Privat lektion 3 (Nivå: medel / avancerad) Sacadas för båda
Sacada är en av de stora tangotermerna och en ganska utmaning att lära sig. Sacadas ger dansen en underbar dynamisk dimension och när de väl behärskas kommer de att berika din tolkning av tangomusiken. Sacadas är en del av ledar- och följarrepertoaren och det är precis vad vi kommer att fokusera på i denna workshop.


Privatlektioner
Här ger lärarna en individanpassad och personlig undervisning som fokuserar på teknik och material efter önskemål.
Under fredag-söndag finns möjlighet till privatlektioner med någon av lärarna, par eller singel. Bokas i systemet men betalas i DDK direkt till lärarna. 
Samtliga workshops, semi-privatlektioner och privatlektioner bokas via anmälningssystemet.

Milonga

Festivalpaketet innefattar samtliga milongor (fredag - söndag), måltider och fika.
Milongor kan bokas vid anmälan men kan även lösas vid entrén om plats medges. OBS! Max 80 personer.

Torsdag 19.30 - 21.30 - Milonga
DJ: Rolpho
Fredag 21.00 - 01.00 - Välkomstmilonga.
DJ: Bryndís 
Lördag 13.00 - 17.00 - Dagmilonga
DJ: Omar 
Lördag 21.00 - 02.00 - Festmilonga
DJ: Theo
Söndag 13.00 - 17.00 - Dagmilonga
DJ: Omar 

Mat och fika

Sista anmälningsdag är torsdag 17 mars 24.00.
Festivalpaketet innefattar samtliga milongor (fredag - söndag), måltider och fika.
Måltider som inte ingår i entrén bokas i anmälningssystemet.
Uppge vid anmälan önskemål om specialkost!

Kaffe/thé ingår i milonga entrén 

Fredag
Kaffe, thé , smörgås och en enkel buffé ingår i milongaentrén.
Lunch lördag Bokas
Lördag  Festbuffé Bokas
Egen dryck får medtagas.
Lunch söndag Bokas


* Workshop 1 torsdag rabatterad till 100 kr för medlem.
** WS2, WS3 och WS4 rabatterad till 200 kr/st  vid paketpris

Anmälan och information
Sista anmälningsdag är den 17 mars.
WS 1-4 ges för jämna par. Singelanmälan bekräftas efterhand som danspar bildas.
En anmälningsbekräftelse kommer med mail.
Bekräftelsmail innehåller alla uppgifter beträffande deltagande, pris och betalning. Betalning senast 14 dagar efter bekräftelse dock senast 20 mars.
ANMÄL HÄR!
Frågor
Mail:                  TangoDJOmar@gmail.com
Telefon:            073 - 344 22 23 - Omar Saab


Lokal
Vårt omtalade Tangopalats heter "aquí" och ligger på:
Artillerigatan 3, Härnösand

Tangoskor och kläder
Barcelona Tango Showroom förgyller vår festival med tango fashion från Italien, Buenos Aires och Istanbul. Skor och kläder för tangueras och tangueros.
Om ni har något önskemål är ni välkomna att kontakta dem i förväg: www.bcntangoshowroom.com

Fotmassage under festivalen!

Ihab är tillgänglig för att ge fotmassage under festivalen:
Fredag (24/3): 20:30-22:30
Lördag (25/3): 12:00-18:00 och 21:00-23:00
Söndag (26/3): 12:00-18:00
 Det är går bra att boka massage på plats på ett anmälningsblad från och med torsdag.